21 uger gravid

Ja gravid i 21 uger. Som betyder at jeg i dag er lige over halvvejs i min graviditet. Det er godt nok vildt at tænke på så hurtig det er gået.

Når man bliver gravid er der flere ting som er godt at sætte sig ind i, blandt andet hvordan du regner ugerne ud. Det er nemlig ikke sådan lige til, i dag er jeg i uge 21+0.
Det betyder at jeg har gået 21 fulde uger og i dag er på 1 dag i uge 22. Det er en lidt sjov måde at beregne det på, som jeg i hvert fald lige skulle vænne mig til.

Vildt så hurtig det er gået, ja jeg har faktisk stadig noget svært ved at fatte det. På nær lidt morgen kvalme engang i mellem, og en periode hvor jeg var meget træt har jeg ikke rigtig mærket noget til det. Så til daglig kan jeg helt glemme det, jeg tænker det er meget normalt. Nu hvor maven lidt mere stædigt begynder at gøre opmærksom på sig selv, hjælper det også med følelsen af at det er rigtig nok.

Alligevel er det er så surrealistisk og stort, noget jeg er så utrolig glad for og samtidig kan blive lidt nervøs over. Det er en lidt mærkelig periode og nok en proces alle kommer igennem på en eller anden måde første gang.

I tirsdags, altså i uge 20+2, var vi til gennemscanning, som det hedder.
Nogen kalder det også misdannelse scanning. Der bliver alt tjekket, hjertet og hjertekamre, blodets flow, maven, blære, nyre og navlestreng. Alt det suser hen over skærmen mens jordemoderen lader scannings hoved glide hen over min gele indsmurte mave. Der er gang i den lille som møffer rundt, 2 arme og 2 ben kan vi se bevæger sig godt rundt. Jeg undrer mig over der kan være så meget aktivitet inden i mig uden at jeg kan mærke det. Det bliver et trin mere på virkelighedsskalaen når jeg begynder at kunne mærke aktiviteten, så det glæder jeg mig til.

Wups der var en tap, og der var den igen, jo den er god nok vi skal have en lille dreng <3

Bum et trin mere kom vi op på virkelighedsskalaen, jeg glæder mig vildt meget til at møde ham 🙂

Vores lille fidus måler i dag ca. 22 cm fra hoved til hæl og vejer omkring 450 gram.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *