Gravid 23 uger – Hov!! Hvad var det?

En sjov lille fornemmelse i maven er nu blevet så tydelig så jeg ikke længere er i tvivl, jeg kan mærke ham bevæge sig rundt inde i min mave.
Vildt syret og helt utrolig sjov fornemmelse.

Når jeg tænker efter har fornemmelsen været der de sidste 2 uger ca., men det har været så let og hurtig overstået at jeg nærmest ikke har nået at registreret det.
Har mærket en hurtig følelse af noget der bevægede sig, lidt som nogle bobler der bristede mod maveskindet indefra. Det har bare været så let, at jeg har tænkt at det nok bare var lidt luft i maven der flyttede sig.

Nu er det blevet så tydeligt at jeg ikke er i tvivl mere, det føles stadig som luftbobler der brister på indersiden af maveskindet, eller som nogen puffer lidt til mig, og nogen gange som noget der glider hen over maven.

Det er altid i venstre side jeg mærker det. Har undret mig over det ikke var lidt mere sådan over det hele. Nu har jeg læst i Politikens graviditetsbog, at når man som mig til ultralydsscanningen har fået at vide at moderkagen ligger på forvæggen af livmoderen, altså ud mod maveskindet, så vil jeg mest mærke bevægelserne i siden. Så det giver jo god mening, men åbenbart så ligger han så mest med fødderne i venstre side.

Endnu kan jeg ikke mærke eller se noget uden på, men det må snart komme. Bliver også godt når min kæreste kan være lidt med. Nu er det bare mig der udbryder; Hov! Der var han vist igen.

Vild info jeg lige læste i Politikens bog, at han drømmer nu! Fra uge 23 kan man se rapid eye movements (REM). Det er de hurtige øjenbevægelser der betyder og han er i den søvntilstand hvor han drømmer. REM søvn er også et udtryk for høj hjerne aktivitet.
Gad vide hvad han ligger og drømmer om derinde.

I dag er jeg i uge 23+0, så fulde 23 uger og første dag i uge 24.

Vores lille fidus måler i dag ca. 28 cm fra hoved til hæl og vejer omkring 575 gram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *